Muchovy neděle #4 | Koupil jsem si knot – bez R a Ř

Jiří Suchý a Jiří Šlitr provází celý můj hudební život. Z dětství si pamatuju, že když dávali v TV film Kdyby tisíc klarinetů, musel jsem to vidět!
Na ZŠ jsem se naučil zpaměti všechny sloky písně Honky tonky Blues.
V devíti letech jsem v pořadu Rozjezdy pro hvězdy zpíval píseň Kočka na okně. – https://www.youtube.com/watch?v=puZSE…
Jeden z prvních Rock and Rollů, co jsem se naučil je Každý ráno na piano hraje Jack.
Konzervatoř jsem absolvoval s jazzovými úpravami písní Oči má sněhem zaváté a Malé kotě. – https://youtu.be/7tLEnnUy-Ac?t=526
Mezi další mé oblíbené písně patří Pramínek vlasů, Tereza, Tulipán, Babetta, Motýl, Jó to jsem ještě žil nebo Píseň pro Zuzanu. Jedna z písní mi ale přirostla k srdci.

Píseň Knot jsem zpíval v ZUŠ na nějaké besídce a od té doby jsem ji hrál a zpíval opravdu všude. Je tak trochu o mě. Také si celý život ukládám různé věci s tím, že někdy je využiju. A když se tak stane, tak jsem rád, že je mám. Třeba zrovna tento text. Jednou jsem napsal písničku bez R a Ř. A napadlo mě, že přetextuju nějakou jinou písničku bez R a Ř. Neměl jsem ponětí, co s tím textem dál. Myslím si, že nemůže pobavit člověka, který nezná originál. Ale i kdybych si měl jen splnit své vlastní přání, právě teď ji z pomyslné krabice, v mém případě ze šuplete, vytahuju na veřejnost a věřím, že alespoň pár lidí pobavím.
A pokud znáte jinou píseň bez R a Ř, dejte mi vědět! :)

Koupil jsem si knot
Hudba: Jiří Šlitr
Původní text: Jiří Suchý
Klavír, zpěv: Pavel Mucha
Zvuk: Jan Steinsdörfer
Poděkování: Jiří Anděl